FAQ

No results found.

Boli cardiovasculare5

Când se suspicionează ,HTA de halat alb’ sau HTA mascată; oferă informații importante cu privire la variabilitatea pe termen scurt a TA; oferă înregistrări pe perioada nopții în condiții reale de viață.

Sex, vârstă, istoric familial, obezitate, diabet zaharat, hipertensiune arterială, hipercolesterolemie, colesterol mărit, fumat, stres, sedentarism și alți factori care pot fi identificați de medicul tău cardiolog.

Electrocardiograma (EKG) este o investigație imagistică non-invazivă și nedureroasă ce înregistrează activitatea electrică de la nivelul inimii (mușchiul cardiac) și oferă informații asupra modului în care se contractă, ritmului, frecvenței și parametrilor activității sale.

Consultul cardiologic preventiv realizat la clinica DoctorTop de medicul tău cardiolog sau medicul tău de familie poate identifica din timp factorii de risc și poate preveni afecțiunile cardiace prin investigații medicale non-invazive. 

Bolile cardiovasculare sunt o categorie de boli care implică inima sau sistemul cardiovascular. Printre acestea, cele mai frecvente sunt cardiopatia ischemică (boala cardiacă coronariană), boli ale pericardului, aortei, venelor, arteriopatii, valvulopatii, hipertrofii, insuficiență cardiacă, tulburări de ritm cardiac, infarct miocardic.

Despre diabet2

Diagnosticul diabetului zaharat se bazează pe dozarea glicemiei în sângele venos în unul dintre următoarele momente, decise de medic:

  • glicemia à jeun – pe nemâncate, după 8 ore de repaus alimentar nocturn;
  • glicemia întâmplătoare, recoltată în orice moment al zilei, fără a ține cont de ora și conținutul ultimei mese;
  • glicemia recoltată în cadrul testului de toleranță la glucoză orală, efectuat cu 75 g glucoză.

Diagnosticul de diabet zaharat se confirmă obligatoriu de către medicul specialist diabetolog, în una dintre următoarele situații:

  • Glicemia pe nemâncate ≥ 126 mg/dl;
  • Glicemia întâmplătoare ≥ 200 mg/dl, dacă persoana prezintă și semne specifice;
  • Glicemia la 2 ore după ingestia a 75 g glucoză ≥ 200 mg/dl;
  • Hemoglobina glicată HbA1c ≥ 6.5%

Diagnosticul de diabet zaharat NU se stabilește pe baza glicemiilor determinate cu glucometrul! Glicemiile ce ridică suspiciune la determinarea cu glucometrul necesită confirmare prin recoltarea de sânge venos!

Despre vaccin2

Vaccinarea antigripală este cea mai eficientă metodă de protecție împotriva virusurilor gripale. Vaccinarea antigripală sezonieră este recomandată tuturor persoanelor, în special copiilor, vârstnicilor peste 65 de ani, femeilor  însărcinate și pacienților ce au comorbidități asociate.

Bolile bronhopulmonare sunt printre cele mai comune probleme de sănătate de la nivel mondial. Fie că sunt de natură infecțioasă (pneumonia, tuberculoza), neoplazică (cancerul bronhopulmonar) sau inflamatorie (astm bronșic, bronhopneumopatia cronică obstructivă), acestea afectează sute de milioane de oameni la nivel global.