Interpretare analize aptt

Interpretare analize aptt! Ca sa putem interpreta valorile aptt-ului trebuie sa cunoastem ce este aptt-ul, care este valoarea normala, de ce este valoarea marita si care sunt cauzele ce duc la o valoare mare sau scazuta a aptt-ului.

Interpretare analize aptt! Aptt-ul este o analiza medicala de laborator care verifica sau evalueaza coagularea la nivelul sangelui.

Care este rolul analizei aptt?

Efectuarea acestei analize aptt se face la recomandarea medicului de familie sau de laborator si vizeaza sanatatea pielii, a vaselor de sange, a ficatului dar si a rinichilor.

Cand se face analiza aptt?

Analiza aptt se face prin recoltarea de sange in cazul in care exista sangerare inexplicabila sau cheaguri de sange, dar si in situatia in care persoana se pregateste de o interventie chirurgicala. Valoarea crescuta a aptt-ului nu poate fi scazuta, dar poate fi adusa cat mi aproape de valorea normala prin identificarea cauzelor care au dus la cresterea valorilor.

Nici stilul de viata sanatos sau eliminarea anumitor vicii, precum fumatul sau mancatul excesiv nu contribuie la scaderea valorilor. Efectuarea acestei analize si monitorizarea valorilor se face in cazul in care exista in istoricul familiei persoane cu antecedete pe coagulare sau sangerare.

Vi s-a recomandat de catre medicul de familie sau de catre alt medic sa va faceti aptt-ul? Consultati si faceti o programare la unul dintre specialistii nostri in sanatate https://consultantmedical.ro/specialisti-in-sanatate/

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *