Interpretarea analizelor medicale testul BRCA

Semnificatia testului BRCA, ce ne indica?

Interpretarea analizelor medicale testul BRCA! Medicii au identificat la nivelul organismului 2 gene responsabile cu privire la aparitia cancerului de san precum si cel ovarian, gene care sunt mostenite de la parinti. Testele care verifica si stabilesc daca aveti aceste gene oncogene sunt efectuate de catre medici in laborator, in baza recoltarii si efectuarii unei analize de sange.

Interpretarea analizelor medicale testul BRCA! Brca 1 si Brca2 spunem ca sunt niste gene supresoare ale tumorilor care codifica proteinele care au rol in repararea ADN-ului. Puteti opta pentru a face aceasta analiza cu scopul de a verifica daca ati mostenit de la parinti aceste gene responsabile cu aparitia cancerului si daca in timp esti predispus sa dezvolti una din formele de cancer. Prezenta uneia dintre cele doua gene iti poate stabili riscul de a face cancer de san sau de ovar.

Testarile brca 1 si brca 2 sunt teste genetice care se fac din sange, nu sunt teste de diagnostic, ele determina posibilitatea statistica de a dezvolta la un moment dat un anumit tip de cancer. Femeile pot mosteni fie de la mama, fie de la tata genele BRCA. Mutatiile prezente in materialul genetic al acestei gene determina dezvoltarea anormala a celulelor, care determina anomalii la nivelul acestora si pot determina aparitia cancerului.

Care este functia genei BRCA? Gena BRCA are functia de a repara tesuturile distruse si de a asigura cresterea normala a acestora.Prezenta genei BRCA nu inseamna ca te vei imbolnavi automat de cancer sau ca vei dezvolta o forma de cancer. Studiile arata ca persoanele purtatoare de gene brca sunt sanatoase dar ca exista riscul sau predispozitia de a dezvolta la un moment dat o forma de cancer. Si barbatii purtatori de gena brca pot dezvolta mai rar o forma de cancer de san.

Programeaza-te https://consultantmedical.ro/specialisti-in-sanatate/

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *