Se poate supravietui cancerului?

Se poate supravietui cancerului? Este intrebarea care se afla pe buzele si in mintea pacientilor atinsi de aceasta maladie dar si in mintea apartinatorilor acestor pacienti.
Cazuistica si ghidurile NCCN (organizatie non-profit din Statele Unite ale Americii care este o sursa de ghiduri clinice pentru tratamentul pacientilor oncologici) ne arata toate etapele pe care trebuie sa le parcurga orice pacient, respectiv medic curant, de la etapa in care pacientul este diagnosticat si pana la stabilirea de catre medicul oncolog a diagnosticului, adica ce fel de cancer este.
Se poate supravietui cancerului daca in primul rand este diagnosticat in forma incipienta, este stabilit si respectat planul de tratament cu strictete, preoperator si postoperator se respecta toate indicatiile terapeutice, schimbarea stilului de viata, renuntarea la obiceiurile nesanatoase si care sunt considerate factori declansatori sau daunatori organismului.

Un rol foarte important pe care-l joaca in tratarea sau vindecarea pacientului de cancer este si psihicul pacientului. Psihicul pacientului trebuie sa fie unul foarte puternic, bine consolidat si ancorat in problemele cu care se confrunta organismul si persoana in cauza. Pacientul trebuie sa constientizeze noua stare de sanatate si problema medicala nou aparuta, trebuie sa identifice solutiile reale pentru tratarea si combaterea acestei boli, trebuie sa aiba convingerea ca boala poate fi invinsa si ca totul sta in ideea de a avea mentalitatea unui campion si ca orice piedica sau boala poate fi depasita. Pentru intarirea stimei de sine si a convingerilor ca boala poate fi invinsa doar de catre noi si ca totul sta in mintea noastra, puteti apela la serviiile unui psiholog oncolog care ofera servicii medicale de specialitate

 

1
0
noiembrie 28, 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *