Tratamente cancer de prostata

Tratamente cancer de prostata! In primul rand ar trebui sa explicam ce este prostata, unde este situata si ce rol joaca aceasta in cadrul acestui vast mecanism care este denumit organsmul uman .

Ca si tratamente ale cancerului de prostata, le putem defini ca acele metode si mijloace folosite de catre o echipa interdiciplinara de medici cu scopul de a diagnostica corect si a aplica un tratament chirurgical sau oncologic, cu scopul final de vindecare  a pacientului.

Prostata este acel corp sau glanda care este specific barbatilor, situat sub vezica urinara si care are ca scop reproducerea si maturizarea spermei. Ca si dimensiune, aceasta glanda este de dimensiunea unei nuci la barbatii tineri, dar odata cu inaintarea in varsta aceasta incepe sa se mareasca.

Datorita faptului ca tractul urinar trece prin prostata, odata cu inaintarea in varsta aceasta se mareste si pune presiune, facand copresie ce duce la o problema cu urinarea.

Cancerul de prostata se dezvolta prin aparitia unor celule canceroase la nivel local si care ajung sa se inmultesca si sa se divida intr-un ritm accelerat, formand o tumoare. Odata diagnosticata si localizata, se pune un diagnostic clar, se stabileste planul de tratament si se stabilesc tratamenteecancer de prostata.

Tratamente cancer de prostata:

  • supravegherea activa a persoanelor de sex masculin prin efectuarea de la o anumita a anumita varsta de  controale medicale de specilitate: dozare psa, teste pentru masurarea fluxului de urina, tuseu rectal.
  • interventia chirurgicala – este recomandata atat in cazurile incipiente dar si in cazurile avansate
  • chirurgie robotica de prostata
  • radioterapie
  • terapie Lutetium – este o inovatie in acest tip de cancer si care  consta in introducerea unui izotop radioactiv, este un medicament care odata injectat ataca tintit celulele canceroase.

Pentru intrebari suplimentare puteti accesa rubrica forum

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *